Renaissance Warsaw Hotel, Warszawa
Szefem kuchni hotelu Renaissance Warsaw Hotel został Andrzej Bryk, jeden z najlepszych szefów kuchni w Europie oraz wieloletni współpracownik sieci Marriott International. Po ukończeniu szkół gastronomicznych, cukierniczych i zbiorowego żywienia swoje szlify zdobywał na wielu szkoleniach takich jak: Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef's Excellence Certification, Total Quality Management itp. Przez ponad sześć lat był szefem kuchni w hotelu Marriott Warszawa. Pracował między innymi w hotelu Marriott w Kazachstanie, a także w hotelu Double Tree by Hilton w Tiumeniu w Rosji. W warszawskim hotelu Double Tree by Hilton tworzył menu dla sportowców i polskich piłkarzy. Jego największą pasją jest oczywiście kuchnia i przekazywanie młodzieży wiedzy kulinarnej.
***
Renaissance Warsaw Airport to pierwszy w Polsce pięciogwiazdkowy hotel położony przy lotnisku, a także pierwszy w Polsce obiekt marki Renaissance, należącej do największej sieci hotelarskiej na świecie – Marriott International. Część kulinarna hotelu to restauracja hotelowa z live cooking, budująca smaki na lokalnych sezonowych surowcach w nowych zaskakujących odsłonach. Główny akcent wejścia do hotelu tworzy bar serwujący alkohole ze wszystkich zakątków świata z uwzględnieniem smaków z różnych regionów Polski. Goście hotelu mogą również skorzytać z Executive Lounge na najwyższym piętrze, z obszerną ofertą gastronomiczną i niepowtarzalnym widokiem na płytę lotniska.
(WW)
redakcja@motywmedia.pl