Shebab Abdelaziz, szef kuchni hotelu Novotel Warszawa Centrum
Shebab Abdelaziz pochodzący z Egiptu związany jest z Polską od 2003 roku. Swoją pracę zaczynał w zespole przygotowującym otwarcie hotelu Intercontinental w Warszawie. W 2007 r. jako szef kuchni bankietowej dołączył do zespołu otwierającego pierwszy hotel sieci Hilton w Warszawie.
Robert Skubisz i jego kulinarne dzieła sztuki.
Robert Skubisz to szef kuchni restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie. Uznawany jako jeden z najzdolniejszych w Polsce przygotowuje potrawy, które zasługują na miano kulinarnych dzieł sztuki. W czasie swojej kariery zawodowej pracował i odbywał praktyki u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Frank Funke, Artur Graiber i Paweł Oszczyk. Od 2004 r. swoją karierę związał z restauracją Amber Room...
Marcin Sasin, miłośnik kuchni azjatyckiej
Szefem kuchni w warszawskim hotelu Sheraton został Marcin Sasin. W jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Warszawie będzie tworzył menu restauracji inAazja, SomePlace Else z daniami Tex-Mex, Lobby baru, Chef's Table oraz kreował oferty działu bankietów i cateringu. W restauracji InAzia przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy. W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach.
Monika Goździalska kucharka z parciem na szkło
Monika Goździalska to polska modelka, celebrytka i uczestniczka konkursów piękności. Występowała w programach "Big Brother" oraz "MasterChef". Dużo rozgłosu dała jej słynna sesja dla CKM, którą media wypominają jej przy każdej możliwej okazji. Obecnie Goździalska to "kucharka z parciem na szkło". Zamierza wykorzystać swoje "15 minut sławy", które dało jej prowadzenie programu "Kulinarny zawrót głowy" w Dzień Dobry Polsko.
Artur Grajber urodził się w 1969 r. w Warszawie. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął od szkoły gastronomicznej przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Jako uczeń eksperymentalnej klasy odbywał praktyki w najlepszych warszawskich restauracjach lat 80.
Katarzyna Bosacka prekursorka zdrowego dżywiania
Katarzyna Bosacka to znana dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka kultowego programu "Wiem co jem" w TVN Style. Laureatka telekamery, Kryształowego Pióra, Lauru Ekoprzyjaźni oraz głównej nagrody „Libertas et Auxilium" Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Z wykształcenia polonistka, z pasji – szefowa kuchni. Na co dzień niestrudzona ambasadorka kuchni polskiej, swojskich smaków i rodzimych produktów spożywczych.
Andrzej Bryk, szefem kuchni w hotelu Renaissance Warszawa
Szefem kuchni hotelu Renaissance Warsaw Hotel został Andrzej Bryk, jeden z najlepszych szefów kuchni w Europie oraz wieloletni współpracownik sieci Marriott International. Po ukończeniu szkół gastronomicznych, cukierniczych i zbiorowego żywienia swoje szlify zdobywał na wielu szkoleniach takich jak: Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef's Excellence Certification, Total Quality Management itp.
Co na wielkanoc? - odpowiada T. Czajkowski i B. Śniechowska
Wielki Tydzień to doskonały moment, żeby porozmawiać o walorach polskiego drobiu i wieprzowiny, w końcu wiele tradycyjnych, wielkanocnych potraw kojarzy nam się przede wszystkim z mięsem. Biała kiełbasa, „zimne nóżki", szynka z chrzanem, galareta z kurczaka - bez tego dla większości Polaków nie ma Świąt. Co podać na wielkanoc? - odpowiada Tomasz Czajkowski i Beata Śniechowska.
Levan Dumbowski, szef kuchni Leo`s Marani zaprasza na dzikie, ormiańskie pstrągi.
Kilka tygodni temu, w Warszawie, na Marszałkowskiej... wybuchł granat! Ofiar w ludziach nie było, chyba, że policzymy tych, których zauroczyła prawdziwa kuchnia gruzińska i teraz już nie mogą się obejść bez pierożków chinkali czy baraniny przyprawionej na sposób gruziński z dodatkiem... właśnie granatu, owoców granatu. Sprawcą całego zamieszania był Levan Dumbovski, gruziński Ormianin, który od piętnastu lat mieszka w Polsce.