Kulinaria

Pyszne.pl Awards 2024

Pyszne.pl Awards 2024

Tegoroczna edycja plebiscytu Pyszne.pl pokazała, że najlepsze restauracje nie tylko podbijają serca smakoszy, ale też z sukcesem utrzymują swoją pozycję. Wiele lokali powiększyło swoją kolekcją statuetek, potwierdzając, że niezmienna jakość, doskonały smak i zaufanie klientów to klucz do długotrwałego sukcesu.

więcej

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

W luksusowym hotelu Sheraton Grand Warsaw odbyło się prestiżowe wydarzenie kulinarne Carnevale Eataliano, czyli niezapomniana i wyjątkowa podróż po smakach karnawału. Organizatorem spotkania był mistrz kulinarny Marcin Sasin, twórca restauracji włoskiej Cucina Mia.

więcej

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

Związek Polskie Mięso zorganizował wyjątkowe warsztaty kulinarne pt: „Świąteczna forma". Spotkanie odbyło się tuż przed świętami w niepowtarzalnej przestrzeni Art Bistro Stalowa 52 w Warszawie. Uczestnicy spotkania odkryli sekrety bożonarodzeniowej kuchni i nauczyli się, jak zamienić każdy posiłek w ucztę dla oczu i podniebienia.

więcej

Byłem w królestwie oliwek

Byłem w królestwie oliwek

Jak wszyscy wiecie, oliwa gości w każdej walizce, którą przywozimy z Włoch. Wystarczy, że wejdziemy do sklepu w Rzymie, czy na Sycylii i do koszyka wędruje zgrabna buteleczka z tym zielonkawym płynem. Jak jednak odróżnić, która oliwa jest topowa, z jakiej odmiany oliwek ją tłoczono?

więcej

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Za nami konferencja prasowa pt.: „Czy karp jest dobry dla nas i środowiska?". Zwieńczeniem wydarzenia były warsztaty kulinarne z karpiem w roli głównej, które odbyły się w wyjątkowej przestrzeni kulinarnej. Warsztaty poprowadził Kamil Klekowski, wybitny szef kuchni, który od wielu lat specjalizuje się w kreowaniu potraw z karpiem w roli głównej.

więcej

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Czy karp jest lepszy od suplementów diet? Jakie ma właściwości odżywcze? Na te i inne pytania odpowiedziała dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, wykładowca Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Podczas spotkania poruszono również inne interesujące tematy takie jak: łańcuchy dostaw świeżego karpia...

więcej

"Polskie Mięso w dobrej formie"

"Polskie Mięso w dobrej formie"

Wystartowała VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje" pod hasłem „Polskie mięso w dobrej formie". Jej twarzami są najbardziej znany w Polsce mistrz kulinarny, legenda polskiej piłki nożnej oraz wybitna dietetyczka. Tegoroczna edycja poświęcona jest dobrej formie psychicznej i fizycznej.

więcej

VIII edycja targów E.Leclerc

W dniach 10-11 września 2024 roku, warszawskie Centrum Expo XXI gościło VIII edycję Targów E.Leclerc, wydarzenie to wpisało się na stałe w kalendarzu branży handlu detalicznego. W tym roku wydarzenie to zgromadziło ponad 200 dostawców z Polski i zagranicy, które stanowiło okazję do wymiany doświadczeń...

więcej

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni odbył się w 16 miastach w Polsce. Mazowiecka edycja imprezy odbyła się dnia 23 czerwca 2024 r. na Bielanach w Warszawie. Tym razem miasteczko festiwalowe powstało na terenie rekreacyjnym przy stacji metra Słodowiec. Imprezę poprowadził dziennikarz Mateusz Szymkowiak.

więcej

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

W atmosferze włoskiej, radosnej uczty, pełnej ciepła i śródziemnomorskiej energii, odbyła się promocja pierwszej kulinarnej książki Matteo Brunetti "Włoska uczta". Wydarzenie miało miejsce w warszawskiej restauracji Va Bene Cicchetti, serwującej rzymskie specjały. Podczas spotkania autor zdradził wiele kulinarnych sekretów, opowiadał anegdoty, wspominał swoje dzieciństwo i chętnie podpisywał swoje książki. 

więcej

Przepisowa i popisowa wielkanoc

Przepisowa i popisowa wielkanoc

W czwartek, 21 marca 2024 r. w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne „Przepisowa i popisowa Wielkanoc". To jedno z wydarzeń zorganizowanych przez Związek POLSKIE MIĘSO w ramach VI edycji kampanii „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje", która w tym roku przebiega pod hasłem „Smak poparty przepisami". 

więcej

XIII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty Widelec"

XIII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty Widelec"

Za nami kolejna już XIII edycja prestiżowego Konkursu Polska od Kuchni. Podczas uroczystej gali wręczono statuetki Złotych Widelcy najlepszym restauracjom w Polsce. Podczas uroczystości po raz drugi wręczono godła promocyjne Chefs Choice. Nagroda przyznawana jest przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundację WIP...

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone