Kulinaria

XII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

XII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

W dniu 27.04.2023 odbyła się Wielka Gala XII edycji Konkursu Polska od kuchni podczas której zostały wręczone najlepszym restauracjom w Polsce nagrody Złote Widelce. Wręczono również po raz drugi godła promocyjne CHEFS CHOICE. Nagroda jest przyznawana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundację WIP...

więcej

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Za nami premiera branżowego raportu „Jak kupują Polacy" - stworzonego we współpracy merytorycznej z GfK, NielsenIQ i Inquiry oraz piękny launch nowego programu lojalnościowego Kaufland Card. Udział w konferencji wzięli eksperci Kaufland Polska – Marcin Łojewski, członek Zarządu Kaufland Polska i Paulina Katana, dyrektor Pionu Zakupu i Planowania Mediów oraz CRM. Gościem specjalnym była Anna Nowak-Ibisz...

więcej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Tydzień Kuchni Polskiej rozpoczyna się 11 listopada, w Święto Niepodległości i trwa do 20 listopada 2022 r. Wcześniej w Warszawie i Krakowie odbyły się dwa wydarzenia branżowe o wspólnej nazwie Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej. Była to idealna okazja, by poznać bogactwo i różnorodność kuchni polskich regionów.

więcej

Enjoy European Quality Food w Polsce

Enjoy European Quality Food w Polsce

Koferencja degustacyjno-prasowa, na którą zostali zaproszeni dziennikarze, blogerzy, oraz influencerzy odbyła się 7 czerwca 2022 r. w Centrum Prasowym Foksal. Podczas spotkania zaproszeni goście mieli okazję degustacji 6 wyjątkowych europejskich produktów z oznaczeniem gwarancji pochodzenia. Wśród nich znalazły się: wina wytrawne i słodkie, toskańskie oliwy z oliwek oraz sery naturalne i z dodatkami.

więcej

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami odbył się 25 maja 2022 w Villi Foksal w ramach IV edycji kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso - organizacji reprezentującej interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i/lub usługowej, w szczególności wobec organów państwowych.

więcej

Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!

Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!

Wielkanoc tuż, tuż. W wielu domach przygotowania ruszyły już pełną parą. A ponieważ na świątecznym stole nie może zabraknąć białej wieprzowej kiełbasy, pieczonych mięs, pasztetów i domowych wędlin Związek Polskie Mięso w ramach popularyzacji aktualnej wiedzy na temat polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego zaprosił na wyjątkowe warsztaty kulinarne.

więcej

Wielkanocna gęś robi show

Wielkanocna gęś robi show

Cała rodzina Kuroniów uwielbia gotować, a najmłodsza córka Macieja Kuronia, Gaja, opowiedziała nam o tym jak wyglądają przygotowania do wielkanocnego śniadania i co króluje na kuroniowym stole...

więcej

World Food Poland 2022

World Food Poland 2022

Największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu World Food Poland odbyły się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Warszawie. Oprócz konferencji oraz debat, które poruszyły bieżące problemy sektora FMCG, WorldFood Poland to przede wszystkim stoiska targowe wielu firm. Podczas tegorocznej edycji odwiedzający mogli zobaczyć ponad 250 stoisk wystawców z całego świata...

więcej

Złoty Medal Targów World Food Poland 2022

Złoty Medal Targów World Food Poland 2022

Ogromnym zainteresowaniem cieszył się konkurs o Złoty Medal Targów World Food Poland, w którym Jury testowało, aż 153 produkty. W 2022 r. w gronie Jury gościliśmy decydentów z sieci handlowych, eksperta z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW oraz Prezesa Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Jarosława Uścińskiego. Złote Medale otrzymało 10 produktów w różnych kategoriach...

więcej

Oddziały kuchenne Dimy Borysova

Oddziały kuchenne Dimy Borysova

Ukraiński milioner, właściciel ponad 80 restauracji, Dmytro Borysov od pierwszego dnia wojny z Rosją ruszył na front. A front to szczególny, bo gastronomiczny. Jego kuchenne oddziały zamiast hełmów noszą kitle, fartuchy, a zamiast karabinów, trzymają w rękach ... chochle. Teraz w Kijowie gotują, pakują i wydają ponad 3 tys. smacznych i ciepłych posiłków dziennie. Oto, co opowiedział nam o frontowym życiu kucharzy.

więcej

XI Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

XI Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

Po raz XI Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach konkursu „Polska od Kuchni" nagrodziła Złotym Widelcem najlepsze restauracje w całej Polsce. Wręczono 46 statuetek, w tym przyznano 7 nagród specjalnych. W dotychczasowych dziesięciu edycjach akcji nominowanych było ponad 3 800 restauracji...

więcej

Jakub Kuroń: - Uwielbiam polskie mięso.

Jakub Kuroń: - Uwielbiam polskie mięso.

Jakub Kuroń i jego młodsza siostra Gaja od pewnego czasu promują polskie mięso. Gotować wspólnie z tą dwójką to niezwykła przyjemność. Przy okazji „przepytałem" pana Jakuba o to, gdzie kupować dobre mięso i drób, no i co z nich gotuje się w rodzinie Kuroniów.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone