Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc
Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc odbyły się w dniach 6-7 września 2022 r. w hali Expo XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Była to kolejna odsłona tego wydarzenia, w której swój asortyment zaprezentowało wielu wystawców z całej Polski. Targi dedykowane są przede wszystkim dla prezesów i dyrektorów, wszystkich sklepów marki E.Leclerc na terenie Polski, a także kupcom.
Domówka u Kuroniów - kolejna odsłona kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje".
Związek Polskie Mięso zorganizował kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje". Jej tegoroczne hasło brzmi: „Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie". Celem akcji jest propagowanie aktualnej wiedzy o polskim drobiu i polskiej wieprzowinie oraz obalanie mitów z nimi związanych. W ramach kampanii zorganizowano kameralne oraz inspirujące spotkanie – Domówkę u Kuroniów.
MP Speed Tasting - ludzie, degustacje, atrakcje
MeetingPlanner.pl zaprasza planistów spotkań do udziału w nowej formule wydarzenia dla branży eventowej, które poświęcone jest wszelkim aspektom oprawy kulinarnej spotkań oraz sposobom nadawania im smaku. W kompleksowy sposób będzie można poznać ofertę firm – nie tylko nawiązując relacje z osobami odpowiedzialnymi za sprzedaż, ale również próbując kulinarnych propozycji.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022
Dnia 12 października 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie odbyła się kolejna edycja wydarzenia Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. W tym roku nazwa została wzbogacona o ostatni wyraz, podkreślający że uczestnikami wydarzenia są również właściciele restauracji. Tegoroczna edycja poświęcona była przede wszystkim kuchni roślinnej, a także nowym trendom w branży oraz zmieniającym się warunkom funkcjonowania gastronomii.
Dzień 29 września 2022 r. był nie tylko Dniem Kawy, ale również okazją do uczczenia dwudziestych urodzin Segarfredo Zanetti Poland. Z tej okazji w showroomie firmy w Warszawie odbył się wyjątkowy event. Jedną z atrakcji była premiera filmu "20 lat Segafredo w Polsce", pokazy baristyczne, a także quizy kawowe z nagrodami. Z okazji urodzin przygotowano także wyśmienity tort, kawowe koktajle, a goście mogli degustować różne rodzaje kaw.
Największe od 25 lat zmiany marki Milka
Dnia 8 września 2022 r. odbyła się wyjątkowa impreza z okazji największych od 25 lat zmian marki Milka. Najważniejsze z nich to: zmiana składu czekolad, które mają jeszcze więcej kakao; nowy owalny kształt kostek oraz unowocześnione opakowania. Zaproszeni goście mieli okazję skosztować produkty Milka, które zapewne osłodziły ten dzień i wprawiły wszystkich w rozkoszny nastrój.
Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów
Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru „Setki Powodów" w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września 2022 r. to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw
W studiu kulinarnym w Warszawie odbyło się spotkanie połączone z warsztatami kulinarnymi w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw". Wśród zaproszonych gości byli dziennikarze, blogerzy, eksperci oraz producenci polskich warzyw, aby wspólnie pogłębiać wiedzę i nabywać nowe umiejętności oraz zachęcać konsumentów do zwiększenia udziału warzyw w codziennej diecie.
Dnia 12 października 2021 r. w EXPO XXI w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Obecnie jest to największe wydarzenie dla tej grupy zawodowej w Polsce. Głównym punktem kongresu było wiele interesujących prelekcji. Tegoroczna edycja (2021 r.) poświęcona była preferowanej prze Polaków kuchni polskiej. Poruszono także temat pandemii, który znacznie zmienił rynek gastronomiczny w Polsce.
X Jubileuszowa Gala wręczenia nagród "Złoty Widelec".
Dnia 2 września 2021 w warszawskiej Scenie Relax odbyła się X jubileuszowa Gala wręczenia nagród „Złoty Widelec" będąca zwieńczeniem ogólnopolskiej akcji promującej gastronomię „Polska od Kuchni". Wręczono 58 statuetek, w tym przyznano 16 nagród specjalnych.
Warsztaty kulinarne „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata"
Wschód czy zachód? Przed takim dylematem stanęło jury konkursu na dwóch warsztatach kulinarnych zorganizowanych w ramach kampanii „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata". Sędziowie oceniali walory smakowe i wizualne dań z polskiej wieprzowiny i drobiu przygotowane w stylu azjatyckim i europejskim. Zaproszeni goście przygotowali potrawy pod czujnym okiem znakomitych kucharzy - Oli Nguyen i Matteo Brunettiego.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy odbyły się w Cook Story by Samsung na warszawskim Wilanowie. W czasie spotkania przygotowywane były ciekawe dania z jabłek (zupa, danie główne i deser) pod okiem doświadczonego szefa kuchni – Michała Toczyłowskiego. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło dziennikarzy kulinarnych, blogerów, którzy chętnie zabrali się do gotowania.
redakcja@motywmedia.pl