Kulinaria

Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym - Jesień 2019

Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym - Jesień 2019

W Warszawskim Domu Technika NOT odbyły się 52. Dni Przemysłu Mięsnego. Zwieńczeniem wydarzenia było ogłoszenie wyników 52. Konkursu „Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięs¬nym" Jesień 2019. Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zwycięstwo w 52. KONKURSIE „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" JESIEŃ 2019 otrzymały: Zakłady Mięsne HAGA PLUS Sp. z o.o. w Jastrzębiu Zdroju.

więcej

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję prasową inaugurującą kampanię "Marka Polskie Mięso", która odbyła się w styczniu 2019 r. w warszawskim Pin Up Studio. W konferencji udział wzięli: Witold Choiński – Prezes Zarządu Związku Polskie Mięso, niezależni eksperci oraz ambasadorzy akcji: Beata Śniechowska - szefowa kuchni, restauratorka, zwyciężczyni drugiej edycji Master Chef oraz Tomasz Czajkowski - twórca kulinarny, autor bloga Magiczny Składnik.

więcej

Grecka Panorama 2018

Grecka Panorama 2018

Na stadionie PGE Narodowy w dniach 1-2 grudnia 2018 r. odbyła się „Grecka Panorama". To już kolejna edycja wyjatkowego wydarzenia, która na stałe wpisało się na listę warszawskich imprez turystyczno-kulinarnych. Głównym celem całego przedsięwzięcia jest promocja greckiej kultury, turystyki oraz tradycji i produktów kulinarnych. Największym zainteresowaniem cieszyła się specjalna strefa Greek Food Show, najbardziej oczekiwana część całego wydarzenia...

więcej

Uczta w restauracji Fork

Uczta w restauracji Fork

Dnia 28 listopada 2018 r. w Fork Restaurant w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Roberta Sowy pt.: „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół". Mistrz kulinarny przedstawia restauracyjne przepisy, które można przygotować w zaciszu własnej kuchni. Oprócz tego książka wzbogacona jest o przepisy: Roberta Wojnarowskiego - Szefa Kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego - Pastry Chefa w N31.

więcej

Jedli, pili i gadali

Jedli, pili i gadali

To było prawdziwie "Mistrzowskie spotkanie przy stole". Długi stół w restauracji WuWu i ona - Wyborowa od Mistrza! Podawana z fantastycznymi daniami stworzonymi przez szefową kuchni WuWu, uczestniczkę Top Chef Polska i współautorkę przepięknie wydanej przez Wyborową Pernod Ricard książki - "Mistrzowskie spotkania przy stole". Znalazły się w niej przepisy na niesamowite drinki skomponowane przez Macieja Starosolskiego, ambasadora Polskiej Wódki...

więcej

Sakana po liftingu

Sakana po liftingu

Znany i oblegany przez celebrytów Sushi Bar Sakana zmienił swoje oblicze. Od jakiegoś czasu nazywa się „Sakana Sticks & Sushi" i przyjmuje gości we wnętrzu, które przeszło gruntowny lifting. Nic więc dziwnego, że nowe wnętrza restauracji podziwiali i kosztowali świetnych potraw między innymi: Karolina Szostak, Gaja Kuroń, Aleksandra Kisio, Kasia Warnke czy Natalia Janoszek.

więcej

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. w Reducie Banku Polskiego odbyła się druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski, wydarzenia które na stałe wpisało się w kalendarz kulinarno-kulturalnych eventów Warszawy. Wśród uczestników pojawili się zarówno koneserzy najlepszych alkoholi, jak i pasjonaci dobrego jedzenia, a także osobistości znane z pierwszych stron gazet. Festiwal okazał się jeszcze większym sukcesem niż rok temu...

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Warszawa to dynamiczne i ciągle rozwijające się miasto nowoczesnych hoteli, biurowców, a także eleganckich restauracji. Oficjalne otwarcie nowej restauracji o nazwie "Pera" odbyło się w dzielnicy Warszawa-Włochy przy Al. Krakowskiej. Szefem kuchni jest Nestor Grojewski, który jest warszawiakiem z urodzenia. Był on osobistym kucharzem sławnego reżysera i scenarzysty Martina Scorsese, gotował dla sławnych aktorek i aktorów amerykańskich...

więcej

Spotkanie  z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem

Spotkanie z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem

W restauracji "Kanapa" odbyło się spotkanie z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem, który jest propagatorem kuchni ukraińskiej, a także właścicielem warszawskiej restauracji Kanapa i dużej sieci restauracji w Kijowie. Dymytr Borysov kilka lat temu porzucił zawodową karierę i postanowił oddać się spełnieniu marzeń restauracyjnych, w których odniósł gigantyczny sukces.

więcej

La Dolce Vita, czyli słodkie życie z marką Raffaello

La Dolce Vita, czyli słodkie życie z marką Raffaello

Na warszawskim Wilanowie odbyła się szósta edycja prestiżowej imprezy „Powitanie lata z Raffaello". Wydarzenie miało miejsce w niepowtarzalnej scenerii Pałacu w Wilanowie. Specjalnie na ten wieczór dziedziniec Pałacu ozdobiony został kwiatami, a światła i dekoracje wprowadziły w nastrój słonecznej Italii. Motywem przewodnim tegorocznego spotkania był tytuł kultowego filmu Federico Felliniego – LA DOLCE VITA, czyli słodkie życie.

więcej

Uroczyste otwarcie salonu marki Häcker

Uroczyste otwarcie salonu marki Häcker

Na mapie Warszawy pojawiło się kolejne miejsce, które zachwyci miłośników designu, mianowicie showroom marki Häcker, specjalizującej się w produkcji ekskluzywnych kuchni do zabudowy. Dnia 29 maja 2018 r. odbyło się uroczyste otwarcie salonu marki Häcker. Wydarzenie cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Obiekt przy ul. Jana Pawła Woronicza 31 odwiedziło mnóstwo gości...

więcej

Czekoladowy weekend z marką E.Wedel

Czekoladowy weekend z marką E.Wedel

Weekend pod hasłem czekolady odbył się w dniach 9 i 10 grudnia 2017 r. w Warszawie. Po raz kolejny Fabryka Czekolady E.Wedel otworzyła swoje bramy dla zwiedzających. Była to wspaniała okazja aby zwiedzić na co dzień niedostępne zakamarki. Podczas tegorocznej edycji swoją premierę miał neon przedstawiający postać chłopca na zebrze przygotowany we współpracy z Muzeum Neonów. Jest to nawiązanie do jednej z najlepiej znanych reklam świetlnych w Warszawie...

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone