Uroczyste otwarcie restauracji The One
Pod koniec września 2016 r. odbyło się medialne otwarcie eko restauracji The One. Wyśmienite potrawy tego wieczoru przygotował szef kuchni Tomasz Łagowski. O oprawę muzyczną zadbał DJ Adamus, producent muzyczny, ale przede wszystkim pasjonat dobrej kuchni. Podczas wieczoru zaśpiewała Patrycja Malinowska uczestniczka programu „Mam talent". Jak przystało na medialne wydarzenia, nie zabrakło też gwiazd i dziennikarzy.
Uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta
Dnia 16 września 2016 odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta. Obecnie jest to jedna z pierwszych restauracji w Polsce z kuchnią Indonezyjską. Jej założycielami jest: Mateusz Rybiński, oraz szefowie kuchni Yudhi Harijono i Marieo Juniartho. Część oficjalną uroczystości otworzył J.E Peter Frans Gontha, Ambasador Indonezji w Polsce, który wygłosił specjalne przemówienie.
Wieczór autorski książki "Życie ma smak"
„Życie ma smak" to książka która przybliża czytelnikom zasady prawidłowego odżywiania i podaje proste przepisy na zdrowe dania na każdą okazję. Autorka nie ma wątpliwości, że jedzenie ma ogromny wpływ zarówno na naszą sylwetkę, zdrowie jak i kondycję psychiczną. W zależności od tego co zjemy, możemy czuć się wyczerpani lub pełni energii. Codzienne nawyki żywieniowe decydują o tym, czy dożyjemy w zdrowiu późnej starości i jaką będziemy mieli wtedy formę.
Prezentacja książki kucharskiej "Z miłości do smaku"
Uroczysta prezentacja polsko-francuskiej książki kucharskiej „Z miłości do smaku" odbyła się w centrum szkoleniowo-konferencyjnym „Smak kariery" przy Al. Jerozolimskich 148 w Warszawie. Na premierze pojawiło się wielu autorytetów kulinarnych, m.in.: Pierre Gagnaire - wyróżniony trzema gwiazdkami przewodnika Michalin, a także David Gaboriaud - prowadzący autorski program kulinarny „David w Europie" w telewizji Kuchnia +.
W restauracji ,,Blender'' odbyła się uroczystość podsumowująca VI edycję konkursu ,,Warszawa od kuchni''. Celem konkursu jest rekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji, cukierni, miejsc z szybkim jedzeniem, promowanie i wykreowanie regionalnych potraw warszawskich, prezentacja kuchni z różnych regionów świata, a także wytyczenie gastronomicznych tras i zagłębi gastronomicznych w mieście.
Powitanie lata z Raffaello, edycja 2016
W ogrodach Oranżerii Pałacu w Wilanowie miała miejsce kolejna edycja prestiżowej imprezy Powitanie Lata z Raffaello. Marki o której mowa nie trzeba nikomu przedstawiać. Rozpływająca się w ustach kokosowa pralina, z aksamitnym kremem i migdałem znana jest i lubiana na całym świecie. Podobnie jak w latach ubiegłych na imprezie nie zabrakło wielu znanych artystów, celebrytów, ludzi że świata biznesu i dziennikarzy.
Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę
W samym sercu warszawskiego Fortu Mokotów odbyła się impreza ,,Wielka Podróż Bombay Sapphire". W tej niezwykłej przygodzie uczestniczyły m.in.: Karolina Szostak, Weronika Rosami, Teresa Rosati, Agnieszka Więdłocha, Macademian Girl i inni. W trakcie wieczoru licznie zgromadzeni goście uczestniczyli w spektaklu, podczas którego zaprezentowano historię dżinu marki Bombaj Sapphire. Goście zostali zaproszeni do pomieszczenia przypominającego przedział pociągu.
Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016
Gwiazdy z pierwszych stron gazet uwielbiają gotować, a także pomagać potrzebującym. Można było się o tym przekonać podczas kolejnej odsłony akcji: Charytatywne Zawody Kulinarne Dziennikarzy 2016. Dziennikarze i gwiazdy spotkali się w ważnym celu, ponieważ dzięki temu wydarzeniu zebrano środki na pomoc dla hospicjum w Pucku założonego przez ks. Jana Kaczkowskiego.
Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello
Wieczorem 22 czerwca 2017 r. odbył się wyjątkowy event „Urodzinowe powitanie lata z Raffaello". Tym razem była to jubileuszowa 5 edycja, a także 25 urodziny ulubionych pralin Raffaello. Wśród zaproszonych gości pojawili się między innymi: Omena Mensah, Weronika Rosati, Edyta Herbuś, Joanna Horodyńska, Tamara Arciuch, Magdalena Mielcarz, Bartek Kasprzykowski i wielu innych. Główną atrakcją wieczoru był koncert Kayah i Andrzeja Piasecznego.
Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem
W studiu kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku'' Teo Vafidisa. W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki. Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak: starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fenkułem i zielonymi oliwkami...
Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów
W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie odbyło się wydarzenie pt: „Trendy Kolacji". Na uroczystym spotkaniu było ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa. Uroczyste wydarzenie zapoczątkowało nowy cykl spotkań w ramach programu „Szef dla Szefów" Makro Polska. Zapoczątkowano na nim najnowsze trendy kulinarne na sezon Jesień-Zima 2017/2018. Wydarzenie prowadziła Weronika Lewandowska, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa.
Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge
Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.
redakcja@motywmedia.pl