Nadchodzi szósta edycja Tygodnia Kuchni Polskiej
Sieć hurtowni MAKRO Polska ponownie zaprasza restauratorów oraz gości do wspólnego celebrowania Święta Niepodległości i odkrywania narodowych dań. Głównym celem akcji Tydzień Kuchni Polskiej jest promocja bogactwa i różnorodności polskich smaków oraz wsparcie lokalnych restauracji.
Akcja handlowa French Touch La Belle Vie!
Ważnym elementem projektu French Touch La Belle Vie! jest tworzona wspólnie z partnerami akcja handlowa, dzięki której konsumenci z całej Polski mają dostęp do ofert promocyjnych na wyselekcjonowane, ekskluzywne produkty food i non-food najlepszych francuskich marek.
Marka Kaktus i Kaktus Jeżor zapraszają do strefy House of Kaktus
Już od czerwca 2024 r., kultowa marka lodów Kaktus zaprasza do najbardziej contentfriendly przestrzeni "House of Kaktus". Cztery wakacyjne weekendy i cztery lokalizacje innowacyjnego spotu, który pokochają Z-tki i nie tylko! Hostem przestrzeni będzie digitalowa postać stworzona przez markę i rapera Okiego, inspirowana wizerunkiem artysty.
Kuchnia indyjska. Wege - Tapinder Sharma
W tej książce znajdziesz przepisy na: zupy, przekąski, dania główne, pieczywo, dania z ryżem, raity, sałatki, chutneye, a także słodycze i napoje. Wszystko, co potrzebne, by wyczarować wspaniały klimat Indii w twojej kuchni! Każdemu przepisowi towarzyszy wstęp przybliżający historię i charakter opisywanego dania.
Luca - rumuńska sieć piekarni otwiera punkt sprzedaży w Warszawie
Luca to Rumuńska niezaleźna sieć piekarni stworzona w 2010 r. Pod szyldem marki funkcjonuje około 150 własnych punktów sprzedaży. W maju 2024 r. została otwarta pierwsza piekarnia Luca w Warszawie. Będąca zapowiedzią ekspansji Luca na rynek polski.
Makłowicz i Synowie łączą siły z Good Lood
Dobra wiadomość dla Lodomaniaków – Makłowicz i Synowie łączą siły z Good Lood! Już w ten piątek 24 maja 2024 r. będzie można spróbować lodów, które zostały opracowane i przygotowane przez Good Lood wraz z Robertem Makłowiczem i Synami, Mikołajem i Ferdynandem.
Azjatyckie przyjemności na Dzień Mamy
Azjatycka kuchnia oferuje niezliczone możliwości kulinarnej ekscytacji. Od pikantnego Curry przez aromatycznego Pad Thai'a po soczystego banana w cieście. To doskonały sposób na wspólne spędzenie czasu i eksplorację nieznanych dotąd smaków. Podpowiadamy, jakie azjatyckie klasyki powinny wylądować na wspólnym stole podczas uczty z okazji tegorocznego Dnia Mamy!
Makłowicz i Synowie promują specjały kuchni włoskiej: makarony i oliwę
Makłowicz i Synowie rusza z digitalową kampanią, której celem jest promocja autentycznie włoskich produktów dostępnych w ofercie firmy. Są to makarony pochodzące z Bari w regionie Apulia w południowych Włoszech oraz oliwy z Emilia-Romagna, regionu leżącego na północy Włoch, obfitego w gaje oliwne.
Majówka 2024. Sekret azjatyckiego grilla
Popularność kuchni azjatyckiej w Polsce stale rośnie. Obietnica intensywnych smaków i egzotycznych doznań sprawia, że poszukiwanie sposobów na smakowite celebrowanie majówki nabiera nowego znaczenia. Jest to idealna okazja, by odkryć miejsca, które przenoszą daleko poza tradycyjne ramy grillowania.
Sekret długowieczności japończyków
Japońska dieta to nie tylko dobrze znane nam sushi. To przede wszystkim holistyczne podejście do dbania o ciało i umysł. Dzięki odpowiedniemu odżywianiu mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni cieszą się długowiecznością – to tu występuje największy na świecie odsetek osób, które ukończyły 85 lat.
Wedel zaprasza do swojego świata
Tuż obok Fabryki Czekolady E.Wedel w Warszawie, w której produkowane są kultowe słodycze, powstaje wyjątkowa przestrzeń. – Odwiedzający będą mogli odkrywać fascynujący świat produkcji czekolady, który dostarczy wrażeń angażujących wszystkie zmysły – zapowiada Maciej Herman, dyrektor zarządzający firmy Wedel.
Restauracja Nuta - zielona wyspa na rynku pracy
Gastronomia to branża, która stale dynamicznie się rozwija, co przyciąga ludzi do pracy, ale wpływa też na częste zmiany personelu. Zawód kelnera, kucharza czy baristy znajduje się na czele listy najczęściej wybieranych, zwłaszcza wśród młodych ludzi. Próg wejścia wydaje się początkowo dość niski...
redakcja@motywmedia.pl