Sezon ogórkowy nie musi być nudny
Najcieplejsze miesiące oznaczają pełnię sezonu dla większości krajowych gatunków warzyw. Letnie, dojrzałe w słońcu warzywa są soczyste, dobrze wybarwione. Ich aromat jest niepowtarzalny. Skorzystajmy zatem z ich obfitości. Cieszmy się różnorodnością form, kolorów, smaków i zapachów. Czas urlopowy dodatkowo zachęca do kulinarnych eksperymentów, na które często brakuje czasu.
Papryka to niekoronowana królowa lata. Warzywo o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych i smakowych. Korzystajmy z bogactwa gatunków krajowej papryki. Na sierpień przypada pełnia jej zbiorów, przez co jest ona najlepszej jakości sensorycznej ale też przystępna cenowo. Jedzmy ją na surowo, a zakupiony nadmiar wykorzystajmy do przygotowania pysznych domowych przetworów.
Dynia to niezaprzeczalny warzywny symbol jesieni. Jej liczne odmiany cieszą oko konsumentowi rozbudzają emocje działkowców stających w szranki dyniowej rywalizacji na największy okaz. Ci ostatni naprawdę mają się czym pochwalić, bo największa wyhodowana w naszym kraju dynia miała 870 kg i została zaprezentowana w 2019 roku podczas Dolnośląskiego Festiwalu Dyni.
Kaufland startuje z nowym programem lojalnościowym Kaufland Card
Od dnia 2 marca 2023 r. Kaufland startuje z nowym programem lojalnościowym Kaufland Card! Każdego dnia specjalne oferty umożliwiające duże oszczędności, punkty przy każdych zakupach, zniżki u partnerów czy elektroniczne podsumowanie zakupów – to tylko niektóre funkcjonalności, z których już wkrótce będą mogli korzystać klienci przystępujący do nowego programu lojalnościowego sieci Kaufland – Kaufland Card.
Transmisje meczów mundialu i burgery czekają w Sport Zonach Campanile
Z okazji święta futbolu hotele Campanile zapraszają do wspólnego przeżywania sportowych emocji w strefach kibica zlokalizowanych w ośmiu miastach w Polsce. Sport Zony Campanile to transmisje wszystkich meczów mistrzostw świata w piłce nożnej w towarzystwie mistrzowskich burgerów przygotowanych według receptur, które zwyciężyły w tegorocznym Burger Cup organizowanym przez francuską akademię kulinarną Chaud Devant.
redakcja@motywmedia.pl