«powrótMakłowicz i Synowie łączą siły z Good Lood

Uczta, jakiej świat nie widział – poznaj nowy smak od Good Lood:
Wanilia z oliwą Nocellara od Makłowicz i Synowie

Dobra wiadomość dla Lodomaniaków – Makłowicz i Synowie łączą siły z Good Lood! Już w ten piątek 24 maja 2024 r. będzie można spróbować lodów, które zostały opracowane i przygotowane przez Good Lood wraz z Robertem Makłowiczem i Synami, Mikołajem i Ferdynandem. Są to lody pełne świeżego mleka, prawdziwej wanilii w połączeniu z oliwą Nocellara od Makłowicz i Synowie, oprószone cytrusowym pieprzem Timut, dostępne w Loodspotach Good Lood w Krakowie i Warszawie oraz z dostawą Good Lood Delivery. Launch jest komunikowany w kanałach social mediowych obu marek, poprzez aplikację Good Lood App oraz stacjonarnie w Loodspotach.

#OliwaNieoczywista według Makłowicz i Synowie
W ofercie firmy Makłowicz i Synowie, która od niemal roku z sukcesem funkcjonuje na polskim rynku, znajdziemy gotowe dania i sosy inspirowane kuchniami świata oraz autentycznie włoskie produkty, w tym m.in. szeroką gamę oliw, począwszy od klasycznej oliwy infuzowanej bazylią, czosnkiem czy chilli, na oliwie truflowej i niezwykłej Nocellari skończywszy. Warto przy tym wspomnieć, że Makłowicz i Synowie konsekwentnie, od początku istnienia, nie tylko prowadzi sprzedaż najlepszej jakości produktów, ale też edukuje na ich temat. Na stronie internetowej firmy oraz w social mediach cyklicznie udostępniane są przepisy i porady kulinarne. W ramach ostatniej kampanii z hasztagiem #OliwaNieoczywista, Robert Makłowicz z Synami, Mikołajem i Ferdynandem namawiali do nietypowych połączeń oliwy z nieoczywistymi składnikami, jak np. lody. Dlatego propozycja współpracy, jaką otrzymali od rodzinnej krakowskiej firmy Good Lood i stworzenie nowego smaku w oparciu o Nocellarę, delikatną oliwę o świeżych i wyrazistych aromatach zielonej trawy, pomidorów i limonki, była tylko kwestią czasu.

W relacjach biznesowych, podobnie jak w życiu, stawiamy na wartości takie jak rodzinność i tradycja. Wybieramy to, co autentyczne i bliskie rodzinie. To właśnie te czynniki, a także filozofia wysokiej jakości produktów i domowych receptur, dzielenie wspólnych wartości, wzajemny szacunek i zrozumienie zadecydowały o podjęciu współpracy z firmą Good Lood. Jesteśmy dumni i podekscytowani, że możemy przekazać naszym klientom połączenie tego, co najlepsze w naszych markach – mówią Mikołaj i Ferdynand Makłowiczowie.

Horyzonty nowych smaków od Good Lood
Good Lood to rodzinna lodziarnia, która zrewolucjonizowała rynek lodów w Polsce, serwując od 2016 roku codziennie nowe smaki. Obecnie można je kupić w ponad 30 Loodspotach w Krakowie i Warszawie. Good Lood to lody rzemieślnicze dla każdego, bez względu na upodobania dietetyczne. W ofercie firmy znajdziemy lody mleczne, wegańskie, bez dodatku cukru lub orzeźwiające sorbety. Większość smaków jest bezglutenowa i bezpieczna dla kobiet w ciąży. Lody w Good Lood powstają na bazie domowych wyrobów, w tym kremów i past orzechowych według własnych receptur, w oparciu o składniki najwyższej klasy, co daje gwarancję genialnego smaku i bezpiecznego składu.

W Good Lood wraz z Loodomaniakami na co dzień odkrywamy horyzonty nowych smaków, dlatego decydujemy się na klasyczne, ale i nieoczywiste połączenia produktów, którymi zachwycamy kubki smakowe fanów najlepszych loodów. Pracując nad ich recepturami zawsze decydujemy się na składniki najwyższej klasy od sprawdzonych, często lokalnych producentów. Chęć odkrycia nowych smaków skierowała naszą uwagę na oliwy od Makłowicz i Synowie i tak zrodził się pomysł na wspólne loody. Nazwisko Makłowicz to marka sama w sobie, dlatego postanowiliśmy, że jeśli loody z oliwą, to z ich logo. Stworzyliśmy nieoczywiste połączenie, którym będziemy mogli oczarować naszych Gości – komentuje współpracę Cyprian Halek, Marketing Specialist Good Lood.

Uczta, jakiej świat nie widział

W wyniku działań obu firm powstały wyjątkowe lody wanilia z oliwą Nocellara od Makłowicz i Synowie. Można je spróbować już w piątek 24 maja. Ich smak bazuje na świeżej śmietance i mleku, zmieszanych z prawdziwą wanilią oraz ożywczo ekstraktywną oliwą Nocellara od Makłowicz i Synowie. Całość oprószona jest szczyptą cytrusowego pieprzu Timut. Sam pomysł na wspólny przysmak wziął się z internetowego trendu, w którym Dua Lipa zdradziła swój sposób na jedzenie ulubionych lodów, czyli połączenie wanilii z oliwą.

Lody od Good Lood oraz Makłowicz i Synowie będą dostępne w Loodspotach, a także będzie można je zamówić z Good Lood Delivery z dostawą do domu w Krakowie oraz w centrum Warszawy.

źródło i zdjęcia: materiały prasowe

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone