Restauracja Amber Room, Warszawa
Robert Skubisz to szef kuchni restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie. Uznawany jest jako jeden z najzdolniejszych w Polsce a przygotowuje potrawy, które zasługują na miano kulinarnych dzieł sztuki. W czasie swojej kariery zawodowej pracował i odbywał praktyki u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Frank Funke, Artur Graiber i Paweł Oszczyk.
Od 2004 r. swoją karierę związał z restauracją Amber Room w której do dziś szlifuje swój talent kulinarny. Pracował tu m.in. z Wojciechem Modestem Amaro i Jackiem Grochowiną. Od 2011 r. zarządza kuchnią, a od niedawna pełni dodatkową funkcję wiceprezesa zarządu.
Specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej i międzynarodowej wykorzystując trendy kulinarne takie jak metoda sous vide. Propaguje kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową.
Robert Skubisz to zdobywca symbolu „czterech sztućców" Przewodnika Michelin oraz tytułu Szef Roku, jest także autorem najlepszego Tasting Menu według Przewodnika Poland 100 Best Restaurants Awards 2016.
(WW)
zdjęcia: materiały prasowe
redakcja@motywmedia.pl