Dnia 12 października 2021 r. w EXPO XXI w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Obecnie jest to największe wydarzenie dla tej grupy zawodowej w Polsce.
Głównym punktem kongresu było wiele interesujących prelekcji. Tegoroczna edycja (2021 r.) poświęcona była preferowanej prze Polaków kuchni polskiej. Poruszono także temat pandemii, który znacznie zmienił rynek gastronomiczny w Polsce. Oprócz tego pojawiły się również wystąpienia na temat gastronomicznego rynku pracy, komunikacji w zespole, kreatywności, przywództwa i nowych technologii. Na scenie wystąpili także ekonomiści i eksperci biznesowi. Wśród zaproszonych gości byli znani i lubiani szefowie kuchni obecni w mediach.
Oprócz części merytorycznej dużym zainteresowaniem cieszyły się stoiska z ofertą branży HoReCa, a także stoiska z degustacjami. Sporym zainteresowaniem wśród odwiedzających cieszyło się stoisko Włoskiej Akademii Szefów Kuchni, gdzie degustowano specjały kuchni włoskiej.
Organizacja wydarzenia możliwa była dzięki partnerom kongresu, a przede wszystkim partnerom strategicznym, czyli firmie Hendi, Grafen i Fine Dine. Jednym z patronów tego wydarzenia było czasopismo branżowe Restauracja.
(DD)
redakcja@motywmedia.pl