Rynek serów pleśniowych jest jedną z najdynamiczniej rosnących kategorii produktów spożywczych. Polacy coraz chętniej sięgają po sery pleśniowe. Dzięki programom kulinarnym szukają nowych smaków oraz inspiracji. Sery nie tylko pojawiają się na kanapkach czy desce, ale coraz częściej stają się składnikiem sałatek i dań na ciepło. Produkty Président od lat towarzyszą Polakom od śniadania po kolację.
***
Historia marki Président to historia rodzinnej tradycji oraz pasji tworzenia produktów. Rozpoczęła się ponad 50 lat temu, kiedy Pan Andre Besnier w miejscowości Laval we Francji otworzył produkcję serów Camembert. Początkowo kupował mleko od lokalnych farmerów, a wytworzone z niego sery sprzedawał w lokalnym sklepie, stając się bardzo szybko cenionym specjalistą w zakresie przetworów mleczarskich. Pierwszym produktem z logo Président był ser Camembert, którego recepturę dopracował syn Pana Besnier. Od tamtego czasu marka Président zyskała miliony konsumentów na całym świecie. W portfolio marki możemy znaleźć zarówno najchętniej wybierany przez konsumentów Camembert, jak i wiele regionalnych specjałów. Dziś marka jest obecna w 160 krajach. W Polsce pierwszy Camembert marki Président
wyprodukowano w 2000 r. Marka Président należy do globalnej grupy LACTALIS, producenta i dostawcy produktów mlecznych. Grupa LACTALIS jest największą firmą mleczarską na świecie. Obecnie jej zakłady produkcyjne są zlokalizowane w ponad 50 krajach.
źródło: materiały prasowe
redakcja@motywmedia.pl