Reduta Banku Polskiego, Warszawa
Uroczysta gala finałowa rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 odbyła się 25 października 2017 r. w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Podczas wieczoru wręczono statuetki w sześciu kategoriach. Najlepsi szefowie kuchni i cukiernictwa wybrani zostali na podstawie głosów oddanych przez wybitnych szefów kuchni, dziennikarzy, fotografów i blogerów. Swój udział w głosowaniu mieli także miłośnicy kulinariów mający swoje profile na Facebooku.
Wśród nagrodzonych osób nie zabrakło mistrzów z polskiej sceny kulinarnej. Znany wszystkim Wojciech Amaro odebrał nagrodę w kategorii The Best Chef Award City Gourmet. Młodym talentem i zdobywcą tytułu The Best Chef Award Rising Star został ogłoszony Rafał Koziorzemski z gdyńskiej restauracji Biały Królik. W kategorii Pastry zwyciężył holenderski mistrz cukiernictwa Roger van Damme z Belgii. Nagrodą w kategorii The Best Chef Award Lady została uhonorowana Chantel Dartnall, szefowa kuchni w restauracji The Restaurant Mosaic w Pretorii (RPA). Za wyjątkowe walory artystyczne przyznano statuetkę w kategorii Food Art – otrzymał ją Atsushi Tanaka – japoński szef kuchni prowadzący swoją restaurację A.T. w Paryżu. Tytuł The Best Chef otrzymał natomiast Joan Roca ze słynnej katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca.
Na uroczystości pojawili się między innymi: Wojciech Modest Amaro, Candy Girls oraz najlepsi szefowie kuchni z Polski i ze świata, mistrzowie cukiernictwa, dziennikarze branżowi, a także inni przedstawiciele mediów. Całe wydarzenie miało wyjątkową oprawę artystyczną. Specjalnie na ten wieczór swoje wyjątkowe show przygotowała grupa taneczna Atelie.
(DD)
(zdjęcia: Dariusz Breś - udostepnione przez organizatora)
redakcja@motywmedia.pl